Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Lees onze laatste artikelen hier!

Vijf dingen die je nooit aan je baas moet zeggen!

feelattitude2

Vijf dingen die je nooit aan je baas moet zeggen!

En wat je wel kunt zeggen…


Je baas vraagt je om iets te doen. Jij antwoordt: “Dat kan je toch zelf even doen?”. Hoe zal je baas daarop reageren, denk je? In ieder geval niet blij, ook al is het misschien waar. Of zou jij aan je baas zeggen dat het project waar je momenteel aan werkt, dat nota bene zijn idee is geweest, geestdodend saai is en dat je er geen zin meer in hebt? Natuurlijk niet, want dan krijgt de baas al gauw ook geen zin meer in jou. Dus werk je braaf door… saai of niet.

 

Hier volgen nog 5 dingen die je nooit aan je baas zegt, hoe waar ze ook zijn: 


Ik kan dat niet… dus ik doe het niet
Als je gevraagd wordt iets te doen, dan doe je je uiterste best om het te doen. Een opdracht afwijzen met “ik kan dat niet, dus ik doe dat niet”, kan simpelweg niet. De baas vraagt zich misschien af of je wel bekwaam genoeg bent voor de job.  En als je iets werkelijk niet kan, dan is de beste optie om het te gaan leren. Daarmee toon je ook nog eens de bereidheid om je in te zetten voor je werk.

Dat is niet mijn werk…
“Dat is niet mijn werk”, is duizendmaal erger dan “ik kan dat niet”. Geen enkele functie staat tot in details vast. Dus als je eens gevraagd wordt om iets te doen dat buiten je functie ligt, dan kan je dat maar beter doen. “Dat is niet mijn werk” is arrogant en toont alles behalve commitment aan je werk.

Ik weet het niet
Als je baas vraagt waarom je een bepaalde beslissing hebt genomen, of een bepaalde actie hebt uitgevoerd en je zegt “ik weet niet”, dan verlies je snel je geloofwaardigheid. Er wordt van je verwacht dat je precies weet wat je doet en waarom je iets doet.

Ik zal het proberen
Als je zegt “ik zal het proberen” dan hoort de baas: “ik heb er geen zin in of weinig vertrouwen in, maar goed… omdat jij het vraagt zal ik het maar doen”. Niet goed dus. Beantwoord een verzoek van de baas liever met: “Jazeker, dat zal ik doen”.

Ik heb mijn best gedaan
Wat is er mis met deze zin? Het is verkeerd om “ik heb mijn best gedaan” te gebruiken als excuus voor wanneer iets is misgegaan. Dat je je best hebt gedaan, weet de baas heus wel. Wat hij graag wil horen, is wat je nu gaat doet om het werk alsnog goed te doen.

En als bonus volgt hier nog iets wat je nooit aan je baas zegt:

Ik kan niet met hem of haar samenwerken
In teamverband kunnen werken, is in bijna alle functies een vereiste vaardigheid. Als je voor een bepaalde taak gekoppeld wordt aan een collega met wie je het niet goed kan vinden, dan is de verleiding groot om te proberen eronder uit te komen, door te zeggen: “ik kan niet met hem of haar samenwerken”. Maar daar is je baas niet blij mee. Het zegt namelijk meer over jou dan over de ander. Ben je niet in staat je over persoonlijke aangelegenheden heen te zetten, en gewoon professioneel met een ander samen te werken? De baas kan hieruit halen dat je wellicht ongeschikt bent voor je functie.

 

Maar wat zeg je dan wel?
Ben je het ergens echt niet mee eens? Druist iets heel erg in tegen je gevoel of je waarden? Kun je iets echt niet? Je mag best eerlijk zijn. Waar het om gaat, is dat je het op de juiste manier naar voren brengt. Wees respectvol. Zorg dat je je argumenten op een rijtje hebt, en dat het argumenten zijn waar je baas zich in zal kunnen terugvinden. Kom met oplossingen, in plaats van problemen. Maak er kortom nooit een discussie van, maar toon aan dat je bereid bent een oplossing te vinden voor eventuele obstakels in het werk.

 

 

Plan vandaag uw geld voor de toekomst!